2017. augusztus 8., kedd

Ennyi idő elteltével lassan minden lelkemben élő bölcs mondást Nagymamámnak tulajdonítok. Szerinte, ha vadászatra mész, férfifogás céljával és előzetesen be kívánod mérni, hogy mivel állsz majd szembe, mire várhatsz - nem kell egyebet tenned, mint megetetni a kiszemelt áldozatot. Mert ahogy miden férfihoz a hasán keresztül vezet az út - úgy, minden férfi, ahogy eszik, úgy baszik... Elnézést, ha valaki vulgárisnak találja a mondást. A nép ajkán született, a nép vállalja hát érte a felelősséget.
Azt hiszem meghatározta választásaimat az évek folyamán a fent említett aranyköpés. Ma is akaratom ellenére lecsekkolom minden egyes férfi étkezési stílusát. Nem mintha különösebben érdekelne vagy foglalkoztatna, csak egyszerűen nem tudom a beidegződött szokást egyik napról a másikra magam mögött hagyni. Minden esetre, van benne valami...
Noha a közhiedelem, a média, a reklámok, a viccek mind mind arra hajaznak, hogy a férfiak milyen szinten képesek megbámulni a női kebleket és formákat - a nők, annak ellenére, hogy csendben vannak vele éppen úgy megbámulják, vagy helyenként meg is osztják egymás között a férfiak dagadó domborulatait. Nem minden napos téma, nem ekörül forog az életünk, de semmi esetre sem zárkózunk el előle.
Így adódott, hogy mellesleg rákérdezek a kolleganőmre, nem olvasott valami érdekeset arról, hogy a pénisz mérete mennyire függ össze a magassággal, láb illetve végtagok méretével. Tudniillik annyi a tévhit, hogy gátat lehet dugni vele - mert kérdem én mi köze a csontok méretének egy nem csontos szerv méretéhez? Vagy ki találta ki a kicsi ember nagy bottal jár közhelyet, vagy a nagy kő alatt nagy kígyó bujik meg közmondásokat? Vagy miért gondoljuk úgy és annyian, hogy a pénisz méretének bármiféle köze is lenne az örömszerzés minőségéhez? - oly annyira, hogy egész iparág épül erre. Ha bármiféle keresőprogramba beírod, hogy péniszméret, azonnal a növelés lehetőségeit latolgatja minden egyes találat. Miért nem írnak arról, hogy pénisz méretének csökkentése? Miért nem tanítják az iskolában, amikor a gyerekek erről pusmognak, hogy semmi köze az örömhöz, az együttlét szépségéhez és meghittségéhez a méretnek? Miért hagynak generációkat abban a hitben felnőni, hogy a kis vagy kisebb pénisz fogyatékot jelent?
Holott nem a kis pénisz okoz gondot az együttlétben, hanem a partner önbizalom hiánya, szorongása, félelme és frusztrációja, amit sokkal nehezebb áthidalni, mint a méretbeli hiányosságokat.
Ha hagyjuk a gyermekeinket a legendák kényelmes és személytelen fonalán felnőni, akkor ezzel rábólintunk boldogtalanságukra.
Emlékszem az iskolás éveimre, hogy mennyire megbélyegeztek egy-egy fiatalt ilyen vagy olyan mérete miatt. Mintha számított volna azokban az években. Mintha számítana most egyáltalán...
Ami valóban számít az a saját hozzáállásunk. Honnan tanul a gyermek a szexualitásról? Ha kérdései vannak kinek teheti fel illetve kik fogalmazzák meg a megfelelő vagy téves információkat hordozó válaszokat? Mennyire mindegy hogy lányom vagy fiam van? Sokan úgy gondolják, hogy a fiúk miatt igazán nem kell idegeskedni, csak a lányokkal van baj. Miközben meg a fiamat is megbetegítheti egy sikertelen és nem megfelelő személlyel végigélt első alkalom, aki megbélyegzi, elítéli, kineveti, megbántja, megsebzi akár élethossziglanra.
Ahogyan az is, ahonnan technikákat igyekszik elsajátítani. Honnan teszi mindezt? Feltételezem mint minden mást - netről, pornó csatárnokrál, amiknek annyi közük van a meghitt szexuális együttléthez, mint Alonsonak a futballhoz. Egy vicc, színjáték, tragikomédia az egész - a gyerek meg jobb hián abba a hibás feltételezésbe esik, hogy ezeknek a standardoknak kell megfelelnie.
Van köze a boldogsághoz a szépségnek? Soha!
Van köze a méretnek az örömszerzéshez - nem.
van aki megválaszolja gyermekem kérdéseit, vagy mindezt hagyom a netre, pornó csatornákra és oldalakra, miközben én eljátszom, hogy lassan felnőtt gyermekemnek semmi köze az élethez. Ő az-az aranyos kis buksi, pont úgy ahogy én sem vénültem meg, s amennyiben valaki az ellenkezőjét állítja - törlöm az ismerőseim közül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése