2015. március 16., hétfő

Az emberem, akár a férfiak többsége - imádja az elektrónikus kütyük mindegyikét. Tisztában van a trendekkel, mindenről tudja, hogy mi micsoda - kedveli, szereti, megveszi őket. Aztán mindig jön valami újabb, jobb, többet ígérőbb - akkor lecseréli. Jobb mint az újházújmerő efektus. Nem engem cserél, hát áldásom rá. Soha nem bosszantott, nem vetettem meg a lábamat, hogy minekezneked - hadd élje ki magamagát benne, bennük.
A telefonokkal is így van.
Míg nekem kőkorszaki tégláim vannak és addig maradnak, amíg erőszakkal ki nem tépik azt a kezemből - lecserélés néven - addig ő, gyakran váltogatja telefonjait. Ez többet tud, performansabb, jobb, okosabb, mindenebb.

Vannak nők akik leellenőrzik párjuk kimenő és bejövő hívásait, sms üzeneit, mindenféle mozgásait.
Na én nem vagyok ezen nőegylet tagja. Elvből sem, de hát a lépést sem bírom tartani. Mire megszokhatnám egyiket, beköszönt a másik.

Múlt szombaton ismét új vendég érkezett a házhoz.
Vékony, magas, fényes és elegáns. Éppen az ellentétem.
Végigmértük egymást, majd dühömben megsütöttem a háromfogást. Nem haragból, csak úgy a váratlan vendégre hívatkozva.
Közben ő bemutatta, szelidítgette, körbehordta - mint farkast szokás a juhok között.
A gyermekek kitörő örömmel fogadták az új családtagot, mint szánhúzó kutyát. 
Én tovább főztem tűntetőleg birodalmam kellős közepén.
Egyformán lehettünk hangosak, mert a gyerekek hol itt, hol ott építgették a hídakat, teremtgették a homeosztázist.
Néhány rövid, frappáns hivatalos videót követően - a fekete ruhás hölgy elővette leghúzósabb ütőkártyáját - a vízállóságot.
Eszembe jutott fiatal, sellő korom. Amikor nekem is elég volt vizet érni - pasas érintetlen nem maradt. Azóta már fáj itt es, ott es - s a víz is egyre távolabb száraz, polró csontjaimtól.

Jól van - mondom a bundás pipicicinek - legyelem ezt es. Okos enged, szamár szenved.
Közben a család összegyűl a kagyló köré kipróbálni a hivatalos reklámfilmben látottakat.
Nem annyira bátrak, de csírájában igyekeznek végigcsinálni mindent, a látottakhoz hasonlóan.
Estére beüt a krakk.
A hölgy enyhe tünetekkel beteget jelent.
Elő a hajszárítót, rizset, bedurrantjuk együttes erővel a fűtőtestet és családilag folyik a közmunka. A beteget ápolni kell - alapon.
Másnapra haldoklik.
Először kisebb csík jelenti be a fájdalmasat, majd egyre vastagodó éles vonal figyelmeztet az elkerülhetetlenre. Két napra rá félhalott - gépek tartják életben - kezelésre csak külföldi kuruzslók által lehet számítani.
Az ember bécsomagolja a naccságát elegáns drapp színű koporsójába, majd visszatántorog falfehéren a gyártó szaküzeletébe. Ahol stupor - egy vízdetektor fogadja!
Uram - maga együtt pancsolt X asszonnyal.
- én nem
De igen uram, itt fehéren a fekete - hogy maguk folyóvízben hancúroztak.
Summa sumárom - nem mondom meg mennyi utánajárás, plusz kör, pénz, vesződség követte az elegáns fekete hölgy vízzel való szerény érintkézését. Aki úgy járt, mint az egyszeri lány, aki petting közben esett teherbe.
Bennem csak egy dolog maradt meg élesen a spa pillanait követően:
- miért reklámozza hivatalosan a gyártó, hogy az általa előállított termék vízálló, amikor köze sincs a vízhez?
- miért kell szakembertől értesülni arról, hogy belső körökben a vízállóság azt jelenti, hogy a készülék vízzel való érintkezését követően ha még egy fél óráig képes vagy róla hívni az 112-t, akkor vízállónak minősűl
- miért képezte ki magát a gyártó szaküzelete a probléma detektálására és ha azonosítja a vízzel való érintkezést, megtagadja a telefon garancia alatt biztosítandó javíttatását vagy kicserélését, ha eleve nem hibás?
- és miért kellene ezt lenyelni egy ekkora összeg esetén?
Tudod, ha az a pasas, azt hiszem az Egyesült Államokban beperelte és meg is nyerte a pert a Red Bullal szemben, mert neki nem nőttek szárnyai - mi is megtehetnénk, amikor az elegáns fekete hölgyet a GYÁRTÓ eleve a víz partján reklámozza.
Nos, nem írom ki az elegáns fekete hölgy nevét - mert ez etikátlanság lenne - célom az lenne csupán, hogy szóljak - kurvákkal nem fürdünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése