2015. május 20., szerda

A flört önmagában véve nem rossz. De csak okos, bölcs embernek ajánlott. Aki tisztában van önmagával, helyével, a másikkal és annak helyével. Attól a pillanattól kezdődően ugyanis, amikor egy kontrollálatlan, buta ember kezd el flörtölgetni egy másik olyan féllel, aki elveszítette a koordinátáit, megállíthatatlan a tűzvész - amelyebn minden és mindenki odavész.

Van ez a buta, fiatal nő.
Kilóméterekről lerí róla, hogy fogalma sincs honnan jön, hova tart. Dícséretére legyen elmondva tisztelettel és becsülettel, hogy ezzel szemben pontos meghatározaásai vannak arról, hogy éppen mit tesz. Szakmailag találgatásai is vannak, sejtelmes meglátásai arról, hogy mit szeretne elérni. De magáról semmit sem tud.
Szavaival kijelent egyet, tetteivel megcáfolja mindet.

Minden egyes alkalommal amikor interakcióba lépek vele - rövid meditálást követően teszem. Olyan ez mint egy szégyenlős ima.
Letisztázom magamban, hogy semmi közöm a más életéhez.
Elmagyarázaom türelmesen magamnak, hogy nem feladatom kiosztani és leültetni senkit.
De abban a percben, ahogy elkezdünk eszméket cserélni - bang. Kiakadok. És visszsűllyedek, degradálodom arra a szintre amit legjobban utálok bárkiben, leginkább magamban. Beleszólni mások életvezetésébe.
Meg is bolondulnék, ha legalább jól irányzott célzásokkal nem osztanám ki.
De amikor levadít, megbolondít ez a fajta butasága. Amely csak látszólagos. Hiszen pontosan tudja, hogy általa hogyan forgasson meg, tegyen hülyévé másokat.

Így áll ez a sztori:
van ez az idős ember. Aki évek óta egyedül él. És találkozik ezzel a nővel, aki koordinátái hiányában elkezdi rajta próbára tenni maradék nőiességét. Minél bizonytalanabb és irányvesztettebb annál erőteljesebben.
És szerencsétlen kiszáradt ember - minden életnedvét összekaparva - azt hiszi, abban reménykedik, hogy személye kelti fel a másikban az érdeklődő szeretet. Pedig erről a legkevésbé sincs szó.
Sokkal inkább a másik kiszipolyozásáról, kihasználásáról, tűzgyújtásról, a tűz mibenléte iránti információhiányról és a mindent porrá romboló vészről, amit a felvigyázat nélkül hagyott tűz okoz.
Mert ebben mindenki égni fog.

És akkor itt vagyok én.
A háromdés szemcsimmel.
Annyit kellene tennem - tiszta lelkiismerettel, hogy mindezt elmondom az Öregembernek és jól felpofozom a tűzet szító szerecsétlen fehérnépet, mielőtt porrá rombolna mindent.
De nem tehetem.

Ilyen lehet Istennek, amikor vesztünkbe rohanunk.
S akkor mi?
Szabad akarat.

De kérdem én - hülyének van szabad akarata?
Egyáltalán bármilyen?

Most szépen megtörlöm a szemüvegem, háradölök és végignézem ezt a mozit.
Nem szólhatok bele.
A végén elmondhatom, hogy tudtam. Megmondtam. Na látod?... És kész.

Aki még nincs benne annak viszont szólhatok - a flört jó játék, de csak és kizárólag okos embernek való. Annak aki ismeri koordinátáit, képes behatárolni önmagát és a másikat. Tudja honnan jön és hova tart. Képes kontroll alatt tartani a szálakat.

Na az és kizárólag az, játszhat néha a tűzzel.
Másnak nem ajánlott, mert bepisil!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése