2015. május 13., szerda

Elég nagy gyakorisággal a szememre vetik főként azok akik közel állnak hozzám, hogy engedem manipulálni magam a fiam által.
De mondja meg sza szépen akárki, hogy ellent tudna-e állni annak a személynek, aki mindössze a maga hét évével mélyen a szemébe néz és így szól:
- tudod mennyire örvendek, hogy a te fiad lehetek anyukám?...
Vannak pillanatok, amikor meglibben a függöny és felismerem mögötte az Örök Férfit, aki valamit akar tőlem, de ha így akarja, hát az övé. Viheti.

A nők gyengeségeként róják fel számtalan alkalommal, hogy életünk utolsó percéig kedveljük - intelligenciától és neveltetéstől függetlenül azokat a férfiakat, akik visszaélnek a szeretetünkkel. Az azonban szinte soha nem hangzik el, hogy éppen ezek a férfiak azok, akik jól tudnak kommunikálni. Ismerik és jól használják a szeretetnyelvet, kedvesek, kiolvasszák a legfagyosabb jéghegyet is, megnyitják a legzártabb ajtókat is. Mert tudnak valamit, birtokolnak valamit, amit az átlagemberek nem. És miközben a léprecsalt nő meg van győződve róla, hogy bajba kerül figyelmetlensége miatt, valahol mégis mindvégig az hajtja, hogy egyszer élek, minél többet tehát ebből a jóból, azon az áron is, ha a vége halál.

Hasonló technikával veszi le a jó politikus is a választópolgárt a lábáról tíz, húsz éven keresztül.
Ismerem, hallottam a történetét, látom a jelenét, felfogom, hogy nincs azoknak a forrásoknak a birtokában, amivel személyes életem és mindannyiunk életminőségének változását ígéri - de olyan szépen és meggyőzően mondja, hogy én azt utolsó percig akarom hallani. Utána az Özönvíz.

Kicsi Bazsi gyerek nem lehetett több mint öt éves, amikor egyik nap odabattyog hozzám, és így szól:
- anya, neked van a legszebb szemed a világon...
Már-már majdnem hiszek neki, amikor hozzáfűzi.
- nem azért - de mikor megyünk végre egyet a Mc-ibe?...

Ma már ez a történet így szól:
- anyuka - neked van a világon a legszebb szemed...persze, az enyém után, mert az enyém még fiatal.

Vagy a nővér lealázása is hasonlóan kedves:
Anna énekli - Monster Monster High, Monster High, Monster high...
Mire Balázs - ők a Monster, s te a háj. De szerintem te jársz jobban, mert a hájat le lehet dolgozni, de a szörny, az szörny marad...nem?

Hát lehet az ilyen férfire haragudni?
Remélem nem romlik el útközben - mert bármivé is fejlődjön - ha mélyen és szépen közöl, a szart is képes lesz eladni jó áron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése