2013. július 7., vasárnap

credo ...

A kiegyensúlyozott élet titkát én magam nem ismerem. Távol áll tőlem minden ami harmónia. Néha belül érintem, de pillanatok ezek és közel sem határozzák meg létemet.
Én nem a boldogságot kergetem.
Magamat keresem.
Azt az önmagam, aki céllal van itt, akinek feladatai és kötelezettségei vannak.
Nem az egyszer élünk szabályrendszerben, hanem abban a nagymindenségben, melyet hitem szerint az egyetlen Isten tart a kezében.
Aki nem bosszúból szánta nekem ezt az időszakot, amit én korlátoltan időnek nevezek - hanem tanulmánynak és tapasztalatnak.
De mint minden tanulás ez sem csak kín. Hanem tele van örömökkel, boldog pillanatokkal - azaz Élettel.

Nem sokat tanultam az eltelt 33 év alatt, de néhány dolog mégiscsak szögeket ütött kemény lelkemen.
Például az, hogy a legnagyobb titok a jelenlétben rejlik.
Abban, hogy ha valamit éppen teszek - akkor abban maximálisan jelen legyek. Élvezzem, szeressem és tegyem a maga teljességében.
Ha meg valamit nem teszek kedvvel - annak azonnal fordítsak hátat.
Semmi sem kegyetlenebb és ellehetetlenítőbb, mint önmagam lassú de biztos elpusztítása a megfelelési vágyaimnak köszönhetően.

Továbbá - ajánlott lenne legalább évente - az igazi nyaraláshoz hasonló módon - elutazni önmagunkhoz is. Ahhoz a mélyen lakó valakihez, akit gyakran elhallgattatunk és eltiprunk, akinek szeretünk nem adni a véleményére és jelzéseire és rendszerint megvárjuk, hogy megbetegedjen, ahhoz, hogy felfigyeljünk az unalomig ismételt mondandóira.
A mélyen bennünk lakó Én pofátlanul őszinte.
Elmondja, hogy kik azok akiket el kellene kerüljünk, rámutat helyzetekre, amik nem visznek előbbre, munkákra, amik inkább vissza - semmint előre fejlesztenének bennünket és hibákra, amiket ismételgetünk, anélkül, hogy tanulnánk belőle.

Ezek a belső útak, soha nem kellemesek.
De mindennél többet érnek.
Hiszen végső utazásunk célja sem más - minthogy megtaláljuk azt a belső egyensúlyt és harmóniát, amely egybekapcsol a mindenséggel.
Ahol végre egyek vagyunk, Te meg Én - és azt tesszük, amiért létrejöttünk - kiegészítjük egymást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése