2018. október 31., szerda

Életiskola

Barbi és Fanni barátnők. Ők a BF(f)-ek. Ez mindenki előtt tiszta. És nem az a felállás, amikor a tökéletes szépségű barátnőnek van egy csúnyácskább tükre, amely még jobban kiemelni hivatott a szépségét. Hanem mindketten tökéletesek. Úgy, ahogy ezt a társadalom kéri, elvárja, sulykolja, szereti.
Barbi meglepetés partival készül éppen Fanninak.
Fanni férjhez megy.
Nagy nap, nagy lehetőség, amit illik megünnepelni.
Minden sínen van. Meghívók elküldve, helyszín lefoglalva. Kaja megrendelve. Táncos, lebeszélve. Játékok előkészítve. Ajándékok, megvásárolva. Egyen pólók, elhozva. Virágok kifizetve.
Barbi sokat gondolkozott, hogy mit vegyen Fanninak. De bármit meglátott, valahogy nem volt az igazi. Mivel amióta megismerték egymást, azóta elválaszthatatlanok, az ő ajándéka ezt hivatott kifejezni. Minden meghívott ajándékát überelnie kell.
Barbi egy magazin olvasása közben találta meg a megfelelő ajándékot. Egy képzés formájában, amely olyan dolgokat tapasztaltat és tanít meg, amelyeket nincs hol elsajátítani, de szükség van rá a mindennapokban.
A négy hetes kurzus, napi két órában megtanítja a feliratkozottakat varrni – zoknit stoppolni, gombot felölteni, főzni, néhány alapsüteményt elkészíteni, zakuszkát és pár savanyúságot eltenni, ablakot pucolni, vasalni, nagybevásárlást lebonyolítani, ehhez listát készíteni, kirándulásra bőröndbe csomagolni, hátizsákot megtölteni, sátrat felhúzni. És természetesen űrlapokat kitölteni, banki ügyeket elintézni, postázni, célirányosan használni a netet és levelet megfogalmazni.
Barbi és Fanni értelmes és okos lányok. Becsületességük mellett szépségük eltörpül. De ez az alapcsomag valahogy kimaradt az életükből. Pedig a település egyik legjobb iskoláját frekventálták. Délutánonként edzésekre és külön órákra siettek. Nyelveket tanultak és emelt szintű mateket. Versenyt futottak az idővel és minden egyes maratont bezsebeltek. Így aztán kevés idejük maradt a családra és a szülőkre, akik szintén maratonokat futottak az idő síkjain, de egyre kevesebb alkalommal álltak dobogóra.
A lányok a nagyszülőkhöz soha nem értek el. Az az útvonal a salakos pályán kívül esett.
De most, majd most behozzák, határozták el egymás kezét fogva, visongások közepette.
Fanni leendő férje volt a legboldogabb.
Ilyen feleséggel manapság senki sem dicsekedhet. A diploma ugyanis, az semmi. Az mindenkinek van – kettő, három, több.
De ablakpucolás, vasalás, eltevés, főzés és varrogatás a kisujjában – na ez egyre kevesebbnek adatik meg a mai világban.
Negyedik egyeteme és kitudjamárhányadik posztmenete után Fanni és Barbi magániskolát nyitottak.
Azzal a deklarált céllal, hogy megvarrogatják az Élet tönkrement takaróját.
Nem tudom, hogy sikerült e nekik, de a gyermekeimet minden bizonnyal hozzájuk iratom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése