2018. november 4., vasárnap

család

Irénke elhatározta, hogy kiviszi a családját a természetbe. Mivel határidős munkája volt a Somi mellett döntött. Közel is, természet is, haza is lehet menekülni ha már nagyon elég alapon.
A gyermekekkel - két idegen testben beszorult kamasz - automatice a játszótér irányába húzott.
A vészesen megnyúlt végtagokkal kínlódó, pattanásos kamaszok elterültek a padon.
Neki nem túl sok hely maradt. Rájukrivalt, hogy kotrodjanak játszani. A két kölyök szemberöhögte.
Ekkor eszmélt rá, hogy felnőttek. A lánya lehajolt hogy bekösse a cipőfűzőjét mire kivillant a derekán egy ízléses kis tetkó.
Mivel már nem emlékezett, hogy engedélyt adott e vagy sem - inkább hallgatott. Nem akarta ismét lejáratni magát.
Ültek négyen a padon.
Négy idegen, telefonokkal a kezükben.
A férje sakkozott, a lánya csettelt és vigyorgott hozzá ( biztos fiú lehet a dologban, jó lenne beszélgetni vele a védekezés fontosságáról- de majd akkor ha lejár ez a projekt. Addig ugyanis nem lesz ideje. Csoda hogy most is itt van...) a fia pedig betűkirakózott. Ez utóbbinál arra gyanakodott, hogy meleg.
Ez is eggyel több, mint a férje. Aki viszont langyos. Évek óta a meleg szarában. Se itt, se ott -inkább mindig máshol. Soha nem ott ahol kell.
Ez lenne a család?
Négy idegen egy megosztott lakhellyel és közös génállománnyal?
Szuper!
Akkor neki van családja.
Hírtelen elhatározásból ugrott fel a csettelő, sakkozó és szókirakózó "természetjáró" családtagjai mellől.
- ki szeretne mekizini?
A kütyűzombik lelkesen követték. Már amennyire lelkes tud lenni egy felnőtt férfi aki úgy érzi, hogy visszafordíthatatlanul elbaszta az életét, és két kamasz aki éppen az egész világra haragszik.
A McDonaldsban az asztalhoz vezető úton eszmélt fel, hogy két gyermekmenűt, és két óriási burgert rendelt. A férje közben vega lett, neki meg fogyókúráznia kell mert negyven felett a levegővétel is plusz ötven deka.
Azon gondolkodott, hogyan vágja ki magát ebből a nevetséges helyzetből.
- ma ahogy a közös program és menü is jól sejteti - új életet kezdünk. Hogy lehetne ezt hatékonyabban, mint visszatérve az alapokhoz. Amikor még minden rendben volt. Amikor még egy család voltunk. Ha hazamegyünk társasozni fogunk -jelentette ki magabiztosan - miközben pontosan tudta, hogy tavaly saját kezével dobta el az összes társast a nappaliból.
Aznap kora este a férje magára zárta a fürdő ajtaját és felhívta családorvosukat. Komolyan aggódott felesége egészségéért, aki valószínűleg saját karrierje áldozata lett.
A családorvos pihenést és közös családi programokat javallott kiégés szélén álló páciensének. A kezelés végét nem várta meg, önként bevonult elvonokurára. Mindenkinek kijár egy kis pihenés alapon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése