2012. november 9., péntek


Sex sells



Most egy vakmerő – de annál igazabb állítást fogok eldurrantani.
Azt állítják, hogy az emberekkel ugyebár bármit meg lehet etetni – amiben szerepel a leghalványabb szexualitásra utaló jel.

A jó reklámhoz is kell először is egy jó nő – aztán egy jó pasi – azt követően már jöhet bármi, mert a fantáziánk beindult. Ha ők ketten valamit esznek – amiről azt akarják elhitetni velem, hogy nekem is fogyasztanom kell belőle – akkor csak egymásra kell pillantsanak vagy mosolyogjanak és én minden bizonnyal elhiszem nekik amit állítanak. De így van ez egy jó autóval vagy ruhadarabbal vagy lábbelivel is, de esetleg a kölcsön felvételével is.

Milyen érdekes – hogy mint a mesében – itt sem folytatódik a történet. Mi van ugyanis utána? Hogy rendezik a problémáikat evés után – az új autóban, a felvett kölcsön havi törlesztését követően – ha egyálalán törleszteni képesek.

Pedig mindenkit ez érdekel...
A megoldások. Az alternatívák.
És tudatában vagyunk annak, hogy manipulálni akarnak – mégis, bennünk van mélyen az az égető hiány és egyben gyengeség – hogy mi van akkor, ha valóban alternatívát fog ajánlani ez a dolog – számtalan nem rendezett belső és külső (intra- és interpszichés) konfliktusunkra?

A válasz bennem és benned van...

Egy biztos:
Az igazi élet – a fogyasztás után kezdődik el.
Nem általa, hanem utána!
És egy jobb darabtól – legyen az társ, ruha vagy autó – soha nem oldódnak meg a belső feszültségeim.
Lehet, hogy helyileg érzéstelenít a hamis öröm – de a fájdalomcsilapító nem barát és nem is alternatíva.

Ha erre képes lenne az egész társadalom varázsütésszerűen rácsodálkozni – elkezdődhetne talán egy jobb élet. Egy alteratíváktól hemzsegő élet.
Ha nem is nekünk – de a gyermekeinknek minden bizonnyal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése